Nu har jag fått en ny favorit…

Hur ofta stämmer angivna lumen-värden man får från kinesiska lamptillverkare? Aldrig skulle jag svarat tills nu, men nu har det hänt.

Vi köpte en Boruit BC10 från Kina med 3000 lumen angivet i annonsen från tillverkaren. Visst tänkte jag, om det är mer än 1500 lumen blir jag glad. Visserligen ska det sitta en XHP70.2 led i den och med tanke på det så borde den ju lysa bra. Nu är inte detta alltid fallet då mycket beror på drivkretsen i lampan. Denna lampan har dessutom bara ett batteri och matningsspänningen blir då 3,7V. Lysdioden XHP70.2 kräver 6V för att man ska få ut specificerad ljusstyrka ur den, så detta ställer ganska höga krav på drivkretsen. Dels så måste den switcha upp spänningen till 6V och dels ska den kunna leverera en ström på 5A. Dessutom är detta en väldigt smidig modell med inbyggd laddning av batteriet. Hur ska detta gå…?

När jag sätter på lampan första gången strömmar en veritabel ljusflod ut i rummet och bländar mig rejält. Det lyser ordentligt om denna lilla lampan och det är med spänning jag sätter lampan i min testutrustning och mäter ljusflödet. Döm om min förvåning när jag räknar om värdet i ljusmätaren och det visar sig att lampan når upp i drygt 2900 lumen!!! Jipiie, än är inte undrens tid förbi.’

Jag kommer att använda denna ficklampa ganska flitigt en tid nu och se om den håller måttet. Om den gör det kommer vi nog med all säkerhet att få se den i sortimentet så småningom.

 

EDIT: Nu finns lampan med testbilder på vår testsida…

admin Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *