Mer tester för ficklampor

Jag kom på ett till test som jag ville ha med i mina jämförelser, ett pricktest. Jag såg detta på någon annan websida och tycker att detta verkar relevant. För ändamålet införskaffades en svart rullgardin som monterades så att jag kunde montera upp ficklampa och kamera på 60 cm avstånd till duken.

Tyvärr kan jag inte göra pricktestet med alla lampor som jag redan har tagit testbilder med eftersom jag avyttrat några av dom. Dom får ändå hänga kvar i jämförelsetestet med dom andra bilderna. Avyttrat tänker ni… Det blev typ juklappar av några innan jag insåg att dom kanske vore bra att spara på.

Nu funderar jag på hur man skulle kunna göra för att grovt kunna uppskatta lumen-värden. Finns det nåt alternativ till en dyr sk. integrating sphere?

admin Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *