Test av batterier

Jag fick in en sändning av mina första batterier som jag ska testa. Jag upptäckte till min glädje att en av mina bättre batteriladdare har en USB-port för inkoppling till min dator. Jag köpte den för nåt år sedan, långt innan jag hade kommit på tanken att jag skulle sälja batterier. Den är köpt på Conrad.se och programvaran kunde jag ladda hem därifrån också.

Man kan ladda ur NiMH-batterier och få upp urladdningskurvan på skärmen i datorn. Jättebra, för då kan jag också länka testresultaten till en bild på min webbutik. Jag kom dock på detta lite för sent, så jag har inte bilder till så många testade NiMH-batterier tyvärr…

En sak jag upptäckte var att det inte var många av de olika varuproverna jag beställt som var riktigt dåliga. Detta förvånade mig lite då man hört så mycket om hur kineserna luras med kapacitetsangivelserna. Jag undrar om detta verkligen stämmer när jag börjar testa li-ion-batterier.

admin Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *