Tester för ficklampor

Jag har funderat länge på hur jag ska gå tillväga när jag testar ficklampor. Jag har inte kommit på något bra sätt att mäta lumen på ännu som inte inbegriper testutrustning för hundratusentals kronor. Detta gör att jag får förlita mig på jämförande tester med dyra ficklampor av kända märken. Jag köpte därför in en Olight för 800:- som ska ge 1000 lumen. Olight ska väl vara ganska  ärliga med deras angivna ljusstyrka har jag förstått, så därför införskaffades denna för att ha något att jämföra med.

Jag körde runt lite i omgivningarna och letade efter en bra plats där jag kunde stå i fred och göra mina tester. Det var viktigt vid val av plats att det är en plats som jag kan komma tillbaka till om jag vill testa fler ficklampor. Det blir inte så bra jämförelser annars. En plan grusplan mot en gräsdunge/skogsparti med en liten byssja (en liten bod) på blev valet. På den plana grusplanen ser man ljuskäglans spridning och mot byssjan/skogspartiet syns styrkan i centrum. Med en lasermätare kan jag också försäkra mig om att jag alltid befinner mig på samma avstånd.

Jag kommer så småningom presentera dom första testerna med jämförande bilder på hemsidan.

admin Skriven av:

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *